Időskori önvédelem oktatás

Időskori önvédelem oktatás

2017-01-16 Off By admin

Időskori önvédelem oktatás!

A jó hír, hogy az emberiség megérte, hogy egyre tovább, egyre teljesebb életet élhetünk. Nem ritka, a 60- 70- 80 évet is már megélt aktív emberek száma. Ez a tény önmagában is elképesztő.

A rossz hír , hogy az elmúlt évek statisztikai adatai alapján egyértelműen megállapítható, hogy a rablások, valamint egyéb, a lakosságot nagymértékben irritáló, a relatív biztonságérzetet leginkább befolyásoló erőszakos bűncselekmények száma növekedésnek indult.

Egyre többször tapasztaljuk, hogy ezen bűncselekmények áldozatai a védtelen, idős emberek. Az időskorúak sérelmére jellemzően – elsősorban – személy és vagyon elleni (lopás, betöréses lopás, csalás stb.) bűncselekményeket követnek el. Ennek oka, hogy áldozati szerepük jellemzőit tekintve az elkövetők számára a könnyű pénz-szerzés lehetőségét jelentik.

Napjaink bűnelkövetésének egyik legdrasztikusabb formája, amikor idős, mozgásában korlátozott emberekre éjszaka törik rá lakásuk ajtaját, majd súlyosan bántalmazzák, vallatják őket, miközben átkutatva helységeiket eltulajdonítják egy élet munkájával megszerzett értékeiket.  Az áldozattá válást elősegítő sértetti oldal jellemzői közé sorolható még a romló egészségi állapot, melynek következtében ezen korcsoporthoz tartozók kevésbé tudnak ellenállni a fizikai behatásnak, a fenyegetésnek, bántalmazásnak.

Van lehetőség a megelőzésre!
Néhány tipp

  1. Ha csomagokat cipel, az mindenképp tegye magabiztosan, ne legyen célpont.
  2. Mindig legyen éber!
  3. Lehetőleg ne sétáljon egyedül ismeretlen sötét utcákban, helyszíneken. Inkább a kivilágított, ismert utakat preferálja.
  4. Ismerjen meg néhány alapvető önvédelmi technikát. Nem szükséges mesterré válni benne, de legyen egy magabiztos – begyakorolt rutinos készsége, annak alkalmazásában.

Egyesületünk lehetőséget biztosít Önvédelmi technikák elsajátítására, Önvédelmi képzésünk során.

Budapest XV kerületi helyszínünkön szívesen várunk lelkes jelentkezőket, akik szeretnének elsajátítani önvédelmi technikákat.

Tel: 06 20 982 3114