Kérdések és válaszok!

2014-07-15 Off By admin

Kérdések és válaszok.

 

K. Hány éves kortól kezdhető el a karate?
F. 5 éves kortól lehet elkezdeni.


K.
Mit kell vinnem első edzésre?
F. Az első karate edzéseidre, elegendő egy melegítő nadrág, és egy fehér póló. Néhány hét után úgy is el tudod már dönteni, hogy szeretnél e jobban megismerkedni a karatéval vagy sem. Akkor ráérsz megvenni az első teljes karate gi-t.

 

K. 40 évesen nem vagyok öreg ehhez?
F. Nem. Sokan idősebbek is rész tudnak venni edzéseinken.
K. Nem baj, ha nem csináltam még ilyet?
F. Nem, senki sem úgy kezd el karatézni, hogy már mindent tud, és rengeteg más sportot csinált. Itt mindent megtanulsz az alapoktól.

 

K. Ez a legjobb karate?
F. Igen, de amúgy nincs legjobb karate. Azt kell választani, ami a legjobban passzol a személyiségedhez, amiben a legjobban tudsz érvényesülni, testileg- lelkileg – szellemileg.

 

K. Mikor tudom megnézni?
F. Edzés időben bármikor. De én azt javaslom, hogy ne csak nézd, hanem próbáld is ki. A kispadon ülve teljesen más, mint edzeni a többiekkel.

 

K. Vannak versenyek?
F. Nálunk nincsenek versenyek, csak néha házi mérkőzések. De nem is a versenyzés a célunk. Mi az egyéni fejlődést tartjuk fontosnak. Itt nem az a lényeg, hogy ki a legerősebb, leggyorsabb, hanem hogy magához képest ki hogy fejlődik, hogy tudja magából kihozni a maximumot. Mások legyőzésénél nagyobb kihívás , saját magunk legyőzésem gyengeségeink , erősségeink, önmagunk megismerése.