Irányzatunk Okinawai Goju-Ryu és a Magyar Karate Szakszövetség tagjai vagyunk.

Tagjai vagyunk a¬†Okinawa Goju-ryu Karate-do Kyokai ‚Äď Jundokan¬†nevŇĪ nemzetk√∂zi st√≠lusszervezetnek.

Ir√°nyzatunk vezetŇĎje: Kancho¬†Dr. Rony Kluger

A KARATE fejlesztŇĎ szerepe elismert mind fizik√°lis mind szellemi t√©ren. Nemcsak a gyermekek sz√°m√°ra hasznos, de a felnŇĎttek is egyre t√∂bben bel√°tj√°k fontoss√°g√°t, hiszen a mai vil√°gban a KARATE biztos√≠tja, a lehetŇĎs√©get a napi stressz levezet√©s√©re.Az edz√©s ut√°n a tan√≠tv√°nyok felfriss√ľlnek √©s a fesz√ľlts√©gek levezet√©s√©vel √ļjra k√©pesek lesznek¬†maxim√°lisan teljes√≠teni munk√°ban, tanul√°sban √©s gyakorlatilag mindenben.

– A gyakorlatokon kereszt√ľl a tan√≠tv√°nyok elsaj√°t√≠tj√°k a probl√©ma megold√°s k√©pess√©g√©t, egym√°s tisztelet√©t √©s az √°ltal√°nos t√°rsadalmi konvenci√≥k betart√°s√°t.

РTiszteletet adni és kapni egyaránt képes emberekké válnak.

– A KARATE gyakorl√°sa sor√°n kiemelt szerepet kap a mozg√°skoordin√°ci√≥ fejleszt√©se √©s a harm√≥nia megtal√°l√°sa test√ľnkkel, szem√©lyis√©g√ľnkkel √©s k√∂rnyezet√ľnkkel.

Kort√≥l, √©s nemtŇĎl f√ľggetlen√ľl gyakorolhat√≥.

– Az edz√©seken √∂nfegyelmet, kitart√°st, kiv√°l√≥ szellemi √©s testi erŇĎnl√©tet lehet szerezni.

РTradicionális fegyverek használatának elsajátítása. (Kobudo táborok).

A karate tanul√°s√°nak alapc√©lja: k√©pess√©get szerezni az √∂sszes szem√©lyes erŇĎ felhaszn√°l√°s√°ra √©s ellenŇĎrz√©s√©re. A KARATE harcmŇĪv√©szet, amely nem a mindenkori gyŇĎzelmet keresi, hanem a szem√©lyis√©get csiszolja azokkal a tapasztalatokkal, amiket a c√©ltudatos edz√©seken szerz√ľnk. Term√©szetesen felhaszn√°lhat√≥ √∂nv√©delemre is, ez elsŇĎsorban a fokozatosan nehez√ľlŇĎ, rendszeres edz√©seknek k√∂sz√∂nhetŇĎ, melyek a testet kem√©ny, erŇĎs √©s haszn√°lhat√≥ fegyverr√© alak√≠tj√°k. Az edz√©sek megtan√≠tanak a test √©s szellem teljes ellenŇĎrz√©s√©re, aminek k√∂vetkezm√©nye, hogy felemelked√ľnk a maxim√°lis kontroll, √∂nkritika √©s meg√©rt√©s szintj√©re. A mindennapi edz√©sek tapasztalataival a harcmŇĪv√©sz m√©lyebb ismereteket szerez az emberi √©rz√©sekrŇĎl, sikerekrŇĎl √©s buk√°sokr√≥l, ami a testet √©s a lelket egyar√°nt erŇĎs√≠ti.

A karate √∂nkontrollra tan√≠t, √©s arra hogy tiszteld magad,¬†t√°rsaidat, tan√°rodat, √©s ellenfeledet is. A karat√©ban sokkal ink√°bb az esz√ľnket kell haszn√°lni, mint az izmainkat. A karate minden mozdulat√°ban a nagylelkŇĪs√©g, √©s tisztelet rejlik, itt mindenki √∂nmaga. A karat√©ban nincs m√≠mel√©s √©s nincs megj√°tsz√°s.

A karate l√©nyege nem az ellenf√©len aratott gyŇĎzelem, hanem saj√°t gyenges√©geinken √©s hat√°rainkon val√≥ t√ļll√©p√©s.

BŇĎvebben

E-mail: harcosokcsaladja@gmail.com

Eg√©sz √©vben v√°rjuk azokat a sportolni v√°gy√≥ 6¬†√©ves kor feletti gyerekeket √©s felnŇĎtteket, akik szeretn√©nek megismerkedni a Tradicion√°lis Okinawai Goju-ryu karat√©val!