Karate

Irányzatunk Okinawai Goju-Ryu és a Magyar Karate Szakszövetség tagjai vagyunk.

Tagjai vagyunk a Okinawa Goju-ryu Karate-do Kyokai – Jundokan nevű nemzetközi stílusszervezetnek.

Irányzatunk vezetője: Kancho Dr. Rony Kluger

A KARATE fejlesztő szerepe elismert mind fizikális mind szellemi téren. Nemcsak a gyermekek számára hasznos, de a felnőttek is egyre többen belátják fontosságát, hiszen a mai világban a KARATE biztosítja, a lehetőséget a napi stressz levezetésére.Az edzés után a tanítványok felfrissülnek és a feszültségek levezetésével újra képesek lesznek maximálisan teljesíteni munkában, tanulásban és gyakorlatilag mindenben.

– A gyakorlatokon keresztül a tanítványok elsajátítják a probléma megoldás képességét, egymás tiszteletét és az általános társadalmi konvenciók betartását.

– Tiszteletet adni és kapni egyaránt képes emberekké válnak.

– A KARATE gyakorlása során kiemelt szerepet kap a mozgáskoordináció fejlesztése és a harmónia megtalálása testünkkel, személyiségünkkel és környezetünkkel.

Kortól, és nemtől függetlenül gyakorolható.

– Az edzéseken önfegyelmet, kitartást, kiváló szellemi és testi erőnlétet lehet szerezni.

– Tradicionális fegyverek használatának elsajátítása. (Kobudo táborok).

A karate tanulásának alapcélja: képességet szerezni az összes személyes erő felhasználására és ellenőrzésére. A KARATE harcművészet, amely nem a mindenkori győzelmet keresi, hanem a személyiséget csiszolja azokkal a tapasztalatokkal, amiket a céltudatos edzéseken szerzünk. Természetesen felhasználható önvédelemre is, ez elsősorban a fokozatosan nehezülő, rendszeres edzéseknek köszönhető, melyek a testet kemény, erős és használható fegyverré alakítják. Az edzések megtanítanak a test és szellem teljes ellenőrzésére, aminek következménye, hogy felemelkedünk a maximális kontroll, önkritika és megértés szintjére. A mindennapi edzések tapasztalataival a harcművész mélyebb ismereteket szerez az emberi érzésekről, sikerekről és bukásokról, ami a testet és a lelket egyaránt erősíti.

A karate önkontrollra tanít, és arra hogy tiszteld magad, társaidat, tanárodat, és ellenfeledet is. A karatéban sokkal inkább az eszünket kell használni, mint az izmainkat. A karate minden mozdulatában a nagylelkűség, és tisztelet rejlik, itt mindenki önmaga. A karatéban nincs mímelés és nincs megjátszás.

A karate lényege nem az ellenfélen aratott győzelem, hanem saját gyengeségeinken és határainkon való túllépés.

 

Bővebben

E-mail: harcosokcsaladja@gmail.com

Egész évben várjuk azokat a sportolni vágyó 6 éves kor feletti gyerekeket és felnőtteket, akik szeretnének megismerkedni a Tradicionális Okinawai Goju-ryu karatéval!