Használható tudás

Ha figyelembe vesszük a harci módszerek fejlődését érdemes megjegyezni, hogy a nyugati harci technikák (harci kard, lovagi torna, stb) már feledésbe merültek. Azonban a keleti módszerek szisztematikus oktatási gyakorlatai egyre jobban felvirágozódtak, és része lett egy mélyen gyökerező kultúrának (Wushu Kínában és Budo Japán).

Az oktatás az út (Do), ahol az ember megtanulja, hogy kell szembenézni az élettel.

Háború idején, a harcművészet mesterei elsősorban a technikai, gyakorlati és fizikai szempontból, míg békeidőben, filozófiai-spirituális szempontból edzettek, így a technikák és a képzés célja az volt inkább, hogy a mindennapi életben lehessen az felhasználni.

Például: Konfrontáció a főnök és munka terén. A tradicionális harcművészetek mestere ezt a helyzetet érzelmi stratégiai alapon , és nem szemtől szembeni küzdelemben valódi fizikai erőt bevetve küzdi le. Ez egy ugyanolyan harc, mint a fizikai harc, ahol rúgások ütések dobások történnek , csak ez egy mentális harc. Ez a harc ugyan úgy zajlik főnök – beosztott -menedzsment között mint a valódi élet -halál harc, ezért fontos a mentális felkészülés , a fizikai , technikai tudás mellet.

A karate-Do gyakorlatok segítik a megértéséét és az út keresését a tökéletesség felé.

A sportágakkal szemben a harcművészet aktív marad , és a folyamatos fejlődés lehetőségét adja kortól és nemtől függetlenül!

 

 


114