Karate tanul√°sa

A karate tanul√°s√°nak alapc√©lja: k√©pess√©get szerezni az √∂sszes szem√©lyes erŇĎ felhaszn√°l√°s√°ra √©s ellenŇĎrz√©s√©re. A karate harcmŇĪv√©szet, amely nem a gyŇĎzelmet keresi, hanem a szem√©lyis√©get csiszolja azokkal a tapasztalatokkal, amiket a c√©ltudatos edz√©seken szerz√ľnk. A karate felhaszn√°lhat√≥ √∂nv√©delemre is, ez elsŇĎsorban a kem√©ny √©s rendszeres edz√©seknek k√∂sz√∂nhetŇĎ, amelyek a testet kem√©ny, erŇĎs √©s haszn√°lhat√≥ fegyverr√© alak√≠tj√°k.

A karateedz√©s kombin√°lja az √∂sszes technik√°t, √©s megtan√≠t arra, hogy minden mozdulatot teljes fizikai √©s szellemi koncentr√°ci√≥val hajtsunk v√©gre. A j√≥ edz√©s term√©szetes k√∂vetkezm√©nye, hogy felemeli a testet √©s a szellemet a maxim√°lis kontroll, √∂nkritika √©s meg√©rt√©s szintj√©re. A mindennapi edz√©sek tapasztalataival a harcmŇĪv√©sz m√©lyebb ismereteket szerez az emberi √©rz√©sekrŇĎl, sikerekrŇĎl √©s buk√°sokr√≥l, ami a testet √©s lelket egyar√°nt erŇĎs√≠ti.

A karate l√©nyege nem az ellenf√©len aratott gyŇĎzelem, hanem a kontroll saj√°t gyenges√©geink √©s hat√°raink felett. Az √°lland√≥ gyakorl√°s nemcsak lelki b√©k√©t ny√ļjt, hanem biztos√≠tja a magas szintŇĪ √∂sszpontos√≠t√≥ k√©pess√©get, a mindennapi esem√©nyek, t√∂rt√©n√©sek meg√©rt√©s√©t, valamint a megold√≥k√©szs√©get a neh√©z helyzetekben, √©s mindenkor a j√≥ √ļt fel√© vez√©rel. Nem szabad elfelejteni, hogy a harcmŇĪv√©szettel val√≥ foglalkoz√°s nemcsak egyszerŇĪen fizik√°lis tr√©ning, hanem egyben t√∂rekv√©s is arra, hogy egy olyan harcost alak√≠tsunk ki magunkban, aki k√©pes test√©t √©s lelk√©t egyar√°nt uralni.

Vélemény, hozzászólás?