Karate tanulása

A karate tanulásának alapcélja: képességet szerezni az összes személyes erő felhasználására és ellenőrzésére. A karate harcművészet, amely nem a győzelmet keresi, hanem a személyiséget csiszolja azokkal a tapasztalatokkal, amiket a céltudatos edzéseken szerzünk. A karate felhasználható önvédelemre is, ez elsősorban a kemény és rendszeres edzéseknek köszönhető, amelyek a testet kemény, erős és használható fegyverré alakítják.

A karateedzés kombinálja az összes technikát, és megtanít arra, hogy minden mozdulatot teljes fizikai és szellemi koncentrációval hajtsunk végre. A jó edzés természetes következménye, hogy felemeli a testet és a szellemet a maximális kontroll, önkritika és megértés szintjére. A mindennapi edzések tapasztalataival a harcművész mélyebb ismereteket szerez az emberi érzésekről, sikerekről és bukásokról, ami a testet és lelket egyaránt erősíti.

A karate lényege nem az ellenfélen aratott győzelem, hanem a kontroll saját gyengeségeink és határaink felett. Az állandó gyakorlás nemcsak lelki békét nyújt, hanem biztosítja a magas szintű összpontosító képességet, a mindennapi események, történések megértését, valamint a megoldókészséget a nehéz helyzetekben, és mindenkor a jó út felé vezérel. Nem szabad elfelejteni, hogy a harcművészettel való foglalkozás nemcsak egyszerűen fizikális tréning, hanem egyben törekvés is arra, hogy egy olyan harcost alakítsunk ki magunkban, aki képes testét és lelkét egyaránt uralni.

Vélemény, hozzászólás?