Egyéb érdekességek

Karácsonyi tanács ha elveszne gyermekünk

Minden gyereket meg kell tanítanunk arra, hogy ez bárkivel előfordul, és hogy mit tegyen olyan esetben, ha elveszne.  Nyugodtan konzultáljunk erről más szülőkkel, nagyszülőkkel, és erősítsük meg az ezzel kapcsolatos saját gondolatainkat.

Tanítsuk meg a gyerekkel, hogy maradjon ott, ahol van, ha esetleg levált mellőlünk, ne hagyja ott a közértet, vagy boltot, parkot, játszóteret. Legyen biztos a gyermekünk abban, hogy mindenképpen keresni fogjuk, és meg is fogjuk találni őt.

Tanítsuk meg arra, hogy ilyen esetben mindenképpen hívjon bennünket, hogy kiabálja a nevünket.

Ha ezzel nem járt sikerrel, akkor keressen egy „apa, vagy anyafigurát”. Keressen egy olyan hölgyet aki hasonlít az ő édesanyjára, aki esetleg egy olyan korú gyermekkel van, mint ő, aki elveszett.

Tanítsuk meg legalább egy családtag telefonszámára, és gyermek jó, ha tudja a saját lakcímét is.

Ha nem talál „anya, vagy apafigurát”, akkor keressen egy rendőrt, biztonsági őrt, vagy egy olyan embert, aki névtáblát visel, eladót, ügyintézőt, stb.

Hogyan keressük az elveszett gyermekünket?

Ha gyermekünk elveszett, nem szabad pánikba esnünk!!

Nyugalmunkat mindenképpen meg kell őriznünk. Üljünk le egy percre, nyugodjunk meg teljesen, vegyünk egy nagy levegőt, és csak a gyermek megkeresésére gondoljunk. Mindenképpen kiabáljuk a nevét, ne csak a keresztnevét, hanem a vezeték nevét, és a becenevét is. Lehet, hogy a kisgyermek nem lát bennünket, de meghallhatja a hangunkat. Mindenképpen nyugodtan, de hangosan kiabáljuk a nevét. Ha nagyon nagy területen vagyunk, esetleg olyan nagy ez a terület, amit egyedül nem leszünk képesek átkutatni, kérjünk segítséget.

Vásárló helyeken keressünk egy biztonsági őrt, szóljunk az uszodában az uszodamesternek, az áruházban az eladónak, a parkban a játszótéren a többi szülőnek, hogy elveszett a gyermekünk.
Minél többen keressük, annál jobb lesz az eredmény.

Feltétlenül mondjuk el, hogy milyen ruhában van a gyermekünk. Mindenképpen menjünk vissza a bejárt útvonalon. Gondoljuk át higgadtan, hol láttuk biztosan utoljára a gyereket? Menjünk vissza, és arrafelé keressük. Vagy nézzünk körül ott, ahol tudjuk hogy szeret lenni. Hintánál, homokozóban. Ha 10 percen belül nem találjuk meg a gyermeket, akkor azonnal hívjuk a rendőrséget.

Forrás: http://donna.hu