Goju-ryu karate oktatás Budapesten!

 Karate oktatás Budapesten

Ha szeretnél megismerni egy valóban tradicionális, nem sport karatét, akkor a legjobb helyen jársz! Gyere le valamelyik edzésünkre, és próbáld ki minden kötelezettségtől függetlenül.

Információ:

Sensei Tóth István

Tel: 06 70 3333 383, 06 20 9823 114

 

E-mail: harcosokcsaladja@gmail.com

 

Mit ad és fejleszt a Tradicionális Okinawai Goju-Ryu Karate?

– Kitartás

– Akaraterő

– Rátermettség

– Agilitás

– Tradicionális fegyver ismeret

– Erő

– Határozottság

– Önvédelmi ismeretek

A KARATE fejlesztő szerepe elismert mind fizikális mind szellemi téren. Nemcsak a gyermekek számára hasznos, de a felnőttek is egyre többen belátják fontosságát, hiszen a mai világban a KARATE biztosítja, a lehetőséget a napi stressz levezetésére.Az edzés után a tanítványok felfrissül és a feszültségek levezetésével újra képes maximálisan teljesíteni munkában, tanulásban és gyakorlatilag mindenben.
– A gyakorlatokon keresztül a tanítványok elsajátítják a probléma megoldás képességét, egymás tiszteletét és az általános társadalmi konvenciók betartását.

– Tiszteletet adni és kapni egyaránt képes emberekké válnak.
– A KARATE gyakorlása során kiemelt szerepet kap a mozgáskoordináció fejlesztése és a harmónia megtalálása testünkkel, személyiségünkkel és környezetünkkel.
– Kortól, és nemtől függetlenül gyakorolható.
– Az edzéseken önfegyelmet, kitartást, kiváló szellemi és testi erőnlétet lehet szerezni.
– Tradicionális fegyverek használatának elsajátítása. (Kobudo táborok).

– Bushi táborok

A karate tanulásának alapcélja: képességet szerezni az összes személyes erő felhasználására és ellenőrzésére. A KARATE harcművészet, amely nem a mindenkori győzelmet keresi, hanem a személyiséget csiszolja azokkal a tapasztalatokkal, amiket a céltudatos edzéseken szerzünk. Természetesen felhasználható önvédelemre is, ez elsősorban a fokozatosan nehezülő, rendszeres edzéseknek köszönhető, melyek a testet kemény, erős és használható fegyverré alakítják. Az edzések megtanítanak a test és szellem teljes ellenőrzésére, aminek következménye, hogy felemelkedünk a maximális kontroll, önkritika és megértés szintjére. A mindennapi edzések tapasztalataival a harcművész mélyebb ismereteket szerez az emberi érzésekről, sikerekről és bukásokról, ami a testet és a lelket egyaránt erősíti.

A karate lényege nem az ellenfélen aratott győzelem, hanem saját gyengeségeinken és határainkon való túllépés. Az állandó gyakorlás nem csak lelki békét nyújt, hanem biztosítja a magas szintű összpontosító képességet, a mindennapi események, történések megértését, valamint a megoldó készséget a nehéz helyzetekben, és mindenkor a jó út felé vezérel. Nem szabad elfelejteni, hogy a harcművészettel való foglalkozás nemcsak egyszerűen fizikális tréning, hanem egyben törekvés arra, hogy egy olyan harcost alakítsunk ki magunkban, aki képes testét és lelkét egyaránt uralni.

A karate elsősorban életforma és nem sport. Így nemtől és kortól, adott esetben még egészségi állapottól is függetlenül, mindenki által gyakorolható. Művelői számára egészséges életmódot jelent, és helyes gondolkodásra tanít.

LEHETŐSÉGEK :

Övvizsga: Mindenki, aki rendszeresen edzett, a vizsgán fokozatban előre léphet, ha az addig tanult gyakorlatokat megfelelően mutatja be.

Három övfokozati rendszerrel dolgozunk. Megkülönböztetünk óvodás, gyerek és felnőtt fokokat, mivel természetesen e három korosztály iránt nem támasztható ugyanolyan követelmény.

Edzőtábor: Minden évben többet is szervezünk. Ezek lehetnek külföldi, vidéki és budapesti, illetve bentlakásos vagy bejárós jellegűek.

Nyári táborok: Ide nem kizárólag karatés tanítványainkat várjuk, részt vehetnek külsős gyerekek, felnőttek is!

Magán órák: Lehetőség van magánoktatásra is. Ezeket látogathatja bárki, illetve olyanok, akik járnak a csoportos foglalkozásra is, de szeretnének még inkább elmélyülni tanulmányaikban.

Tradicionális fegyver használat: Lehetőség van tradicionális fegyverek használatának elsajátítására. Ilyen például a kard, sai tőr, nunchaku, kama, bot és egyebek.

Magyarországon 1989 óta működű karate szervezet. Tagja a Karate-do International nemzetközi szervezetnek, valamint hivatalosan elismert a Magyar Karate Szakszövetség által.
Tradicionális Okinawai Goju-ryu karatéval foglalkozunk.

Világszövetségünk vezetője, kancho Rony Kluger. www.karatedoi.com

Chonjun Miyagi okinawai karatemester által alapított karateirányzat. Dojoja ( edzőterme ) a Jundokan, ma is a goju stílus világközpontja. Tanulóink ezt a karatestílust, a goju-ryu-t gyakorolják. Szövetségünk pedig tagja az Okinawa Goju-ryu Karate-do Kyokai –Jundokan nevű nemzetközi stílusszervezetnek.
Tovább is lehetne sorolni a KARATE adta előnyöket: figyelemben, kreativitásban, mozgáskoordinációban, személyiségfejlődésben, fegyelemben mégis inkább azt javaslom, próbáljátok ki!

A stílus néhány jellemzője

Kis küzdőtávolságból folytatott küzdelem,
Köríves technikák,
Mint nevéből is adódik, a lágy és kemény mozdulatok kombinálása
Bizonyos szint után tradicionális fegyverek használata
Folyamatos harc
Tai sabaki (kitérés a támadás elől)

Lévén stílusunk harcművészet, ahol az ősi gyökerekből adódóan a küzdelem nem győzelmet vagy vereséget, hanem akár életet vagy halált jelentett, a sportkaratéval ellentétben nálunk nincsenek tiltott felületek vagy tiltott technikák. A hatásos és hatékony elemek alkalmazását tanuljuk, puszta kézzel vagy fegyverrel. A sérüléseket megelőzi, hogy ezeket mindenki azon a szinten tanulja, ahol képes a megfelelő kontrollra, s a folyamatos gyakorlás során mindenki eljuthat a belső önfegyelem és a külső önvédelem eleinte elképzelhetetlen szintjére.

Információ:

 

E-mail: harcosokcsaladja@gmail.com

Egész évben várjuk azokat a sportolni vágyó 4 éves kor feletti gyerekeket és felnőtteket, akik szeretnének megismerkedni a Tradicionális Okinawai Goju-ryu karatéval!

Az első edzésen való részvétel ingyenes!

Mit a cél?!

  • Jellemformálás!
  • Biztonságérzet növelés!
  • Kitartás fejlesztése!
  • Használható önvédelem!
  • Kellemes társaság!
  • Növekvő állóképesség!
  • Garantált kikapcsolódás!


Az edzéseken való részvétel előképzettséget nem igényel.

Szükséges ruházat: kényelmes szabadidő ruha, vagy karate ruha.

Edzések helyszíne

Budapest XIV. Telepes u. 32
Budapest XIV. Cserepes ház .

  [put_wpgm id=1]

Vélemény, hozzászólás?