IdŇĎskori √∂nv√©delem oktat√°s

IdŇĎskori √∂nv√©delem oktat√°s!

A j√≥ h√≠r, hogy az emberis√©g¬†meg√©rte, hogy egyre tov√°bb, egyre teljesebb √©letet √©lhet√ľnk. Nem ritka, a 60- 70- 80¬†√©vet is m√°r meg√©lt akt√≠v emberek sz√°ma. Ez a t√©ny √∂nmag√°ban is elk√©pesztŇĎ.

A rossz h√≠r , hogy az elm√ļlt √©vek statisztikai adatai alapj√°n egy√©rtelmŇĪen meg√°llap√≠that√≥, hogy a rabl√°sok, valamint egy√©b, a lakoss√°got nagym√©rt√©kben irrit√°l√≥, a relat√≠v biztons√°g√©rzetet legink√°bb befoly√°sol√≥ erŇĎszakos bŇĪncselekm√©nyek sz√°ma n√∂veked√©snek indult.

Egyre t√∂bbsz√∂r tapasztaljuk, hogy ezen bŇĪncselekm√©nyek √°ldozatai a v√©dtelen, idŇĎs emberek. Az idŇĎskor√ļak s√©relm√©re jellemzŇĎen ‚Äď elsŇĎsorban ‚Äď szem√©ly √©s vagyon elleni (lop√°s, bet√∂r√©ses lop√°s, csal√°s stb.) bŇĪncselekm√©nyeket k√∂vetnek el. Ennek oka, hogy √°ldozati szerep√ľk jellemzŇĎit tekintve az elk√∂vetŇĎk sz√°m√°ra a k√∂nnyŇĪ p√©nz-szerz√©s lehetŇĎs√©g√©t jelentik.

Napjaink bŇĪnelk√∂vet√©s√©nek egyik legdrasztikusabb form√°ja, amikor idŇĎs, mozg√°s√°ban korl√°tozott emberekre √©jszaka t√∂rik r√° lak√°suk ajtaj√°t, majd s√ļlyosan b√°ntalmazz√°k, vallatj√°k ŇĎket, mik√∂zben √°tkutatva helys√©geiket eltulajdon√≠tj√°k egy √©let munk√°j√°val megszerzett √©rt√©keiket. ¬†Az √°ldozatt√° v√°l√°st elŇĎseg√≠tŇĎ s√©rtetti oldal jellemzŇĎi k√∂z√© sorolhat√≥ m√©g a roml√≥ eg√©szs√©gi √°llapot, melynek k√∂vetkezt√©ben ezen korcsoporthoz tartoz√≥k kev√©sb√© tudnak ellen√°llni a fizikai behat√°snak, a fenyeget√©snek, b√°ntalmaz√°snak.

Van lehetŇĎs√©g a megelŇĎz√©sre!
Néhány tipp

  1. Ha csomagokat cipel, az mindenképp tegye magabiztosan, ne legyen célpont.
  2. Mindig legyen éber!
  3. LehetŇĎleg ne s√©t√°ljon egyed√ľl¬†ismeretlen s√∂t√©t utc√°kban, helysz√≠neken. Ink√°bb a kivil√°g√≠tott, ismert utakat prefer√°lja.
  4. Ismerjen meg n√©h√°ny alapvetŇĎ √∂nv√©delmi technik√°t. Nem sz√ľks√©ges mesterr√© v√°lni benne, de legyen egy magabiztos ‚Äď begyakorolt rutinos k√©szs√©ge, annak alkalmaz√°s√°ban.

Egyes√ľlet√ľnk lehetŇĎs√©get biztos√≠t √Ėnv√©delmi technik√°k elsaj√°t√≠t√°s√°ra, √Ėnv√©delmi k√©pz√©s√ľnk sor√°n.

Budapest XV ker√ľleti helysz√≠n√ľnk√∂n sz√≠vesen v√°runk lelkes jelentkezŇĎket, akik szeretn√©nek elsaj√°t√≠tani √∂nv√©delmi technik√°kat.

Tel: 06 20 982 3114