TRADICION√ĀLIS KARATE

A tradicion√°lis karate a test, a szellem √©s a l√©lek mŇĪv√©szete. Nem csup√°n fizik√°lis tr√©ning, hanem t√∂rekv√©s olyan harcoss√° v√°lni, aki k√©pes a test√©t √©s lelk√©t egyar√°nt uralni. A karate nem csak az √∂nv√©delem eszk√∂ze: gyakorl√°sa jav√≠tja a v√©rkering√©st, fejleszti a fizikumot, mozg√°sanyaga a test valamennyi izm√°t √©s √≠z√ľlet√©t ig√©nybe veszi, ily m√≥don eg√©szs√©gmegŇĎrzŇĎ, kondicion√°l√≥ hat√°s√ļ.

A karat√©ban az √∂vek sz√≠ne jelzi, hogy viselŇĎj√©nek milyen a tud√°sszintje. A kezdŇĎk feh√©r √∂vet viselnek, √©s a sz√≠nek ann√°l s√∂t√©tebbek, min√©l elm√©ly√ľltebb a karat√©ka tud√°sa. A feh√©r √∂vtŇĎl a barna √∂vig ‚Äúkyu‚ÄĚ, vagyis tanul√≥ fokozatokr√≥l besz√©l√ľnk. Aki el√©rte a fekete √∂vet, ‚Äúdan‚ÄĚ-okat szerezve fejlŇĎdhet tov√°bb.

A technik√°k a test √©rz√©keny pontjaira ir√°nyul√≥ r√ļg√°sokban, √ľt√©sekben √©s v√©d√©sekben √∂sszegzŇĎdnek. AlapvetŇĎ filoz√≥fia, hogy ‚Äěa karat√©ban nincs elsŇĎ t√°mad√°s‚ÄĚ, ez√°ltal a harcmodor a v√©dekez√©sre √©p√ľl. 

A karate eszk√∂zei √©s gyakorlatai egy olyan c√©lt szolg√°lnak sz√°munkra, melyeken kereszt√ľl jobban megismerhetj√ľk saj√°t szem√©lyis√©g√ľnket, a benn√ľnk rejlŇĎ lehetŇĎs√©geket √©s hat√°rokat.

A karate tanul√°sa seg√≠t, hogy ezeket fejlessz√ľk √©s az √©let egy√©b ter√ľletein is haszn√°lni tudjuk.

NemtŇĎl √©s kort√≥l, eg√©szs√©gi √°llapott√≥l f√ľggetlen√ľl,
gyakorolható!

Vélemény, hozzászólás?