Miért pont mi?

Sokakban felmerülhet a kérdés mi különbség van karate és karate között?

Rengeteg karate iskola létezik, és mégtöbb küzdősport iskola. Bárhová néz az ember, korlátlan lehetőség vár mindenkit, így felmerül a kérdés miben külömbözünk, miért vagyunk nem csak egy az ezerből.

A legtöbb karate , küzdősport iskola leginkább a versenyre öszpontosít, és  csak a verseny számít.

Nálunk pont nem ez a lényeg! Nem a verseny dominál, annyira nem, hogy nem versenyeztetünk! Aki versenyezni akar, és ez az egyetlen célja, az biztos hogy nem a megfelelő helyen jár.

Aki harcművészettel foglalkozik, annak a célja , hogy önmaga fölött , saját korlátait átlépve tudjon kiteljesedni.
Csupán versenyzéssel nem lehet elérni, ha valaki jó , gyors , erős , stb természetesen le tud győzni másokat, de valóban kihozza magából a maximumot, valóban a fejlődés útjára lép?

Ami leginkább , más mint a többi karate iskolában, az az hogy mi azt keressük, hogy hogyan tudjuk a legtöbbet kihozni magunkból, aki jó az hogy lehet mégjobb, aki kevésbé jó, az hogy képes túllépni korlátain, és jobbá válni.

Nálunk ezért nincs olyan, hogy valaki , aki mondjuk 40- 50 éves már nem kezdheti el a karatét, nincs olyan hogy valaki 14 évesen kiég..

Edzéseink folyamataként, természetesen, egy müködő harci tudásra lehet szert tenni, ami tökéletes önvédelemre, de a cél ettől függetlenül , amit keresünk, hogy egy jó önismerettel, megfelelő önkontrollal, és határozottsággal rendelkező egyéniséggé váljunk, aki képes mérlegelni, és megfelelő döntéseket tudjon hozni.