Sportágválasztó Рkérdések és válaszok

Mi is ottlesz√ľnk a nagy Budapesti Sport√°gv√°lasz√≥n, gyere √©s pr√≥b√°ld ki milyen a karate.


1. Mit jelent a sportágnak ez a mostani hatalmas siker, mint Olimpiai szereplés?
Rengeteget, hiszen a magyar karate Hárspataki Gábor olimpiai érmével beírta magát a sporttörténelembe, emellett minden eddiginél több emberhez jutott el ezáltal a sportágunk.

2. Mennyire n√©pszerŇĪ a gyerekek k√∂r√©ben manaps√°g a karate?
FŇĎleg a gyerekek k√∂r√©ben rendk√≠v√ľl n√©pszerŇĪ jelenleg a karate, hiszen Magyarorsz√°g legt√∂bb iskol√°j√°ban mŇĪk√∂dnek karate tanfolyamok, zajlanak edz√©sek. A sz√ľlŇĎk pedig tiszt√°ban vannak a karate √©rt√©keivel √©s hasznoss√°g√°val, ez√©rt elŇĎszeretettel viszik gyermek√ľket karat√©zni.

3. Hány éves korban érdemes elkezdeni?
A karate egyik saj√°toss√°ga, hogy kisgyerek kort√≥l eg√©szen idŇĎs korig lehet gyakorolni, teh√°t eg√©szen kor√°n el lehet kezdeni. L√©teznek ovikarate edz√©sek is, ahol term√©szetesen j√°t√©kosabbak az edz√©sek, iskol√°s kort√≥l pedig teljess√©ggel el lehet m√©ly√ľlni a karate rejtelmeiben.

4. Milyen m√≥don tudnak egy kis betekint√©st ny√ļjtani a sport√°gba a Nagy Sport√°gv√°laszt√≥n?
A helysz√≠nen edzŇĎink teljesk√∂rŇĪ t√°j√©koztat√°st adnak a karate jellemzŇĎirŇĎl, meg lehet ismerkedni az alapgyakorlatokkal, √©s ki lehet pr√≥b√°lni a karat√©s felszerel√©seket, az edz√©st seg√≠tŇĎ eszk√∂z√∂ket.

5. Az országos lefedettség mennyire jó a karatéban?
Mivel a karate abban a szerencs√©s helyzetben van, hogy nem egy k√ľl√∂nleges hely- vagy eszk√∂zig√©nyes sport√°g, ez√©rt az orsz√°g gyakorlatilag minden pontj√°n lehet karate klubokra √©s edz√©sekre bukkanni.

Vélemény, hozzászólás?