Sportágválasztó – kérdések és válaszok

Mi is ottleszünk a nagy Budapesti Sportágválaszón, gyere és próbáld ki milyen a karate.


1. Mit jelent a sportágnak ez a mostani hatalmas siker, mint Olimpiai szereplés?
Rengeteget, hiszen a magyar karate Hárspataki Gábor olimpiai érmével beírta magát a sporttörténelembe, emellett minden eddiginél több emberhez jutott el ezáltal a sportágunk.

2. Mennyire népszerű a gyerekek körében manapság a karate?
Főleg a gyerekek körében rendkívül népszerű jelenleg a karate, hiszen Magyarország legtöbb iskolájában működnek karate tanfolyamok, zajlanak edzések. A szülők pedig tisztában vannak a karate értékeivel és hasznosságával, ezért előszeretettel viszik gyermeküket karatézni.

3. Hány éves korban érdemes elkezdeni?
A karate egyik sajátossága, hogy kisgyerek kortól egészen idős korig lehet gyakorolni, tehát egészen korán el lehet kezdeni. Léteznek ovikarate edzések is, ahol természetesen játékosabbak az edzések, iskolás kortól pedig teljességgel el lehet mélyülni a karate rejtelmeiben.

4. Milyen módon tudnak egy kis betekintést nyújtani a sportágba a Nagy Sportágválasztón?
A helyszínen edzőink teljeskörű tájékoztatást adnak a karate jellemzőiről, meg lehet ismerkedni az alapgyakorlatokkal, és ki lehet próbálni a karatés felszereléseket, az edzést segítő eszközöket.

5. Az országos lefedettség mennyire jó a karatéban?
Mivel a karate abban a szerencsés helyzetben van, hogy nem egy különleges hely- vagy eszközigényes sportág, ezért az ország gyakorlatilag minden pontján lehet karate klubokra és edzésekre bukkanni.

Vélemény, hozzászólás?